Welke maat luier heeft mijn kindje nodig?

De verschillende maten van luiers

In dit artikel proberen we te verklaren welke maat luier bij uw kindje past. Luiermaten zijn afhankelijk van het gewicht van uw baby of kindje. De maten van luiers variëren tussen de 0 en 6. Deze maten representeren een gewicht tussen de 1 en 30 kilogram.

Luiermerken gebruiken vaak ook een naam om de maat van een luier aan te duiden. Onderstaande namen worden in ieder geval door Pampers gebruikt om een maat van een luier aan te geven. De tabel biedt u een overzicht**.


* Niet alle luiermerken hebben maat 0 in het gamma (Pampers bijvoorbeeld wel). Deze luier is voor hele kleine net geboren baby's ** Het gewicht per merk of submerk is niet voor alle merken gelijk.

Gewicht van uw baby en de luiermaten

Het gewicht van een kindje bepaalt dus de maat van de luier. Maar hoe groeit een kindje in het eerste levensjaar? Bij de geboorte weegt een baby tussen de 2800 en 4200 gram.

Onderstaande grafiek toont het gemiddelde gewicht van een kindje in het eerste levensjaar. Wij hebben horizontale lijnen toegevoegd voor de maten van luiers, zodat u een idee heeft wanneer u naar een andere luiermaat over zou kunnen gaan. Voor de horizontalen hebben we het midden van een luiermaat aangehouden; bijvoorbeeld maat 2 loopt op ((3+6)/2=) 4,5kg.

Gemiddelde gewicht van een baby in het eerste levensjaar met luiermaten

Maat 4 komt niet voor in bovenstaande grafiek, maar deze maand is voor sommige kinderen al geschikt rond de 4-5 maanden, afhankelijk van de groei.

In het eerste levensjaar verdrievoudigt het gewicht van een gemiddeld kindje. Dit betekent dan ook dat u geregeld van maat moet wisselen. Wij gebruiken hier gemiddelde data, onthoudt u alstublieft dat elk kind uniek is en soms eerder of later van luiermaat moet wisselen.

Gewicht van uw kindje tussen de 1 en 5 jaar oud

Onderstaande grafiek toont het gemiddelde gewicht van jongens en meisjes in de leeftijd tussen 1 en 5 jaar oud.

Gewicht kindjes tussen de 1 en 5 jaar oud met luiermaten erbij

We hopen dat wij u een beeld hebben kunnen geven van de verschillende luiermaten. We hopen dat u de luiermaat op tijd verandert, zodat uw kindje de luier altijd comfortabel dragen kan. 

Als u de juiste maat weet, kunt ook direct kijken of er op dit moment promoties zijn!


Wellicht vindt u dit ook interessant:

 
}