Wat heb ik nodig om een luier te verschonen?

Luieremmer en babykledingAls u uw kindje wilt verschonen is het verstandig om onderstaande spullen klaar te leggen. Het verwisselen van de luier zal een stuk gemakkelijker worden.

Luieremmer: Een luieremmer sluit goed af, zodat u minder last heeft van de stank. Plaats de luieremmer dichtbij de plek waar u uw kindje verschoont, zodat u de vieze luier direct weg kunt gooien

Verzorgingskussen: Leg u baby op een hygiënische, zachte en wasbare ondergrond. Als u geen verzorgingskussen heeft kunt u bijvoorbeeld een handdoek op een zachte ondergrond leggen.

Een schone luier: Natuurlijk moet u ook een schone luier bij de hand hebben. Leg de schone luier alvast geopend neer, zodat u deze direct om kunt doen als u uw kindje schoon heeft gemaakt. Besparen op luiers is eenvoudig als u promoties van luiers in de gaten houdt. 

Luierdoekjes: Met babydoekjes of watten maakt u uw kindje schoon. Hier kunt u eventueel ook lauw water bij gebruiken. Sommige kindjes zijn gevoelig voor geparfumeerde zeep en dergelijke, houd hier rekening mee.

Beschermende zalf: Dit is een mogelijkheid om te gebruiken, maar niet voor alle kindjes noodzakelijk. Leg de beschermende zalf alvast klaar, die u kunt gebruiken als uw kindje bijvoorbeeld last heeft van luieruitslag.

Schone kleertjes: Soms is de kleding van uw kindje vies geworden. Dit kan ook gebeuren tijdens het verwisselen van de luier. Zorg dat er schone kleren klaarliggen, mocht u ze nodig hebben.

Afleiding: Uw kindje vindt het verschonen meestal niet zo leuk. Zorg daarom dat u iets bij de hand heeft om uw baby af te leiden. Denk hierbij aan een knuffel of misschien een spiegel.


Wellicht vindt u dit ook interessant:

 
}